Header Ads

Header ADS

How to cook basanti brinjal?(কিভাবে বাসন্তী বেগুন রান্না করবেন ?)


Process of cooking basanti brinjal (  রান্নার প্রক্রিয়া )

Now let's showcase the basunti brinjal .

First round the wheel of the wheel is not cut wheel and these are not cutNot drinking with salt and yellow. A curry egg-colored eggplant is not soaked in oil.


Once the eggplants are fried, put them in a separate container.Now, with a small amount of oil, do it with black nitrogen, then after one ketchup, add chopped chilli, haldi bata, mustard seeds, like a variety of sesame seeds, salt well, and do not get better with salt.Then grate the fried eggplants and pour it on them and cover the curry with the coriander leaves and stop the oven with a little net. Butch, become the basanti brinjal cook now serve. 

Thank you

 

 
image of basonti brinjal 

এবার দেখাবো বাসন্তি বেগুন রান্না ;

প্রথমে গোল বেগুন চাকা চাকা করে কেটে নেই এবং এগুলো

লবন ও হলুদ দিয়ে মেখে নেই । একটি করাই এ মাখানো বেগুন গুলো তেলে ভেজে নেই ।

বেগুন গুলো ভাজা হয়ে গেলে আলাদা একটি পাত্রে রাখি ।

এখন একটি করাই এ পরিমান মত তেল দিয়ে এর মধ্যে কালোজিরার ফোড়ন দিয়ে উনুনে জাল দিয়ে এর পর একে একে কাচা মরিচ বাটা , হ্লুদ বাটা, সরিষা বাটা ,টক দই পরিমান মত ,লবন  দিয়ে ভাল ভাবে কসিয়ে নেই ।

এরপর ভাজা  বেগুন গুলো কসান করই এ ঢেলে দিয়ে তার মধ্যে ধনে পাতা দিয়ে করইটি ঢেকে দিয়ে একটু খানি জাল দিয়ে চুলা বন্ধ করে দেই । বাচ , হয়ে গেলো  বাসন্তি বেগুন রান্না । এবার পরিবেশন করুন । 

ধন্যবাদ

 

No comments

Powered by Blogger.